Transilvania
PS Episcop Sofronie a primit vizita Cardinalului Francesco Coccopalmerio

PS Episcop Sofronie a primit vizita Cardinalului Francesco Coccopalmerio

13 Octombrie 2017

Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei, a primit, miercuri, 11 octombrie, la Re­șe­dința Episcopală, vizita Emi­nenței Sale, Cardinal Francesco Cocco­palmerio, președintele Consiliului Pontifical pentru texte legislative de la Vatican, în­so­țit de Prea­sfințitul Virgil, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Oradea.

Eminența Sa Cardinalul Francesco Coccopalmerio și-a exprimat bucuria de a se afla din nou în România, de data aceasta la Oradea, la invitația Prea­sfințitului Virgil, și a salutat colaborarea exemplară existentă între confesiunile creștine din județul Bihor, între ortodocși și greco-catolici, în special, precum și între toate cultele religioase, în general.

În acest context, Preasfințitul Sofronie a subliniat bunele relații dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Romano-Catolică, concretizate mai ales în țările din vestul Europei, unde vie­țuiesc numeroase comunități de români ortodocși, care beneficiază în foarte multe cazuri de găzduire din partea Bisericii Romano-Catolice.

Eminența Sa a vorbit despre vechea comunitate românească ortodoxă din Milano, orașul său natal, pe care o cunoaște foarte bine, având o prietenie de peste treizeci de ani cu părintele Traian Valdman de la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Milano, apreciind frumoasa misiune a românilor ortodocși din Peninsula Italică. Eminența Sa a menționat că a avut o legătură specială și cu vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist, pe care l-a întâlnit de mai multe ori, cu diverse ocazii.

Preasfințitul Sofronie a mulțumit Eminenței Sale, Cardinal Francesco Coccopalmerio pentru vizita de la Oradea, subliniind importanța cooperării intercreștine într-o lume tot mai desacralizată și exprimându-și speranța continuării și dezvoltării relațiilor de fră­țietate dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Romano-Catolică, după cum a transmis biroul de presă al Episcopiei Oradiei.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!