Biserică şi societate
Relaxarea şi importanţa învăţării ei

Relaxarea şi importanţa învăţării ei

04 Septembrie 2012

Oamenii dispun de o capacitate înnăscută de a se relaxa fizic şi mental. Totuşi cea mai mare parte dintre ei o folosesc puţin sau incorect.

Capacitatea de a te relaxa eficient este o componentă esenţială în învăţarea controlului emoţiilor şi impulsurilor. Prin învăţarea relaxării se pot rezolva unele dificultăţi psihologice şi somatice. Se poate face referire la tulburările funcţionale, cum ar fi hipertensiunea arterială, cefaleele hipertensive, durerile lombare, unele forme de insomnie, dar ea este necesară şi în tratamentul tuturor reacţiilor impulsive, al tulburărilor anxioase (fobii, tulburări obsesive, crize de panică etc.), alături de psihoterapie.

Prin relaxare se permite recuperarea rapidă a energiei consumate în timpul activităţilor zilnice (de exemplu, un program de lucru supraîncărcat). De asemenea, se poate îmbunătăţi calitatea somnului deoarece atunci când am învăţat să ne destindem repede şi bine, reuşim să adormim repede, să dormim mai bine şi mai profund sau să ne reluăm somnul mai uşor atunci când este întrerupt.

Persoana care a învăţat corect o metodă de relaxare devine mai sensibilă la creşterea încordării corporale şi este pregătită să evite implicarea într-o reacţie emoţională. Ea devine capabilă să-şi diminueze în câteva secunde nivelul încordării şi să se apropie astfel de activitatea fiziologică optimă pentru comportamentul dorit.


Galerie foto:
Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!