Banat
Revedere de suflet pentru seminariștii de la Caransebeș, promoția 1979

Revedere de suflet pentru seminariștii de la Caransebeș, promoția 1979

07 Septembrie 2018

Foștii elevi ai Seminarului Teologic din Caransebeș, promo­ția 1979, au trăit, săptămâna aceasta, bucuria revederii în Parohia Lipova Băi. Bucuria a fost cu atât mai mare, cu cât în mijlocul preoților și al preoteselor prezente a fost ilustrul părinte Nicolae Belean, profesor la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara, Catedra de muzică, care le-a fost profesor de muzică și diriginte totodată. Organizatorul evenimentului a fost preotul Cornel Ardelean, absolvent al promoției sus-amintite.

Ziua a debutat cu slujba de Te Deum în biserica parohială Lipova Băi, urmată de un Parastas de pomenire a celor adormiți care au făcut parte din această generație de absolvenți. Soborul de preoți a fost compus din: pr. Ioan Bara (Oradea), pr. Vasile Perșe (Satu Mare) și pr. Ioța Jivanovici (Vicariatul sârbesc).

A urmat îndătinata oră de dirigenție, în care părintele profesor Belean „a strigat catalogul” și fiecare absolvent prezent, când și-a auzit numele, a expus aspecte din viața sa pe plan profesional și familial.

S-au depănat amintiri din seminar, din internatul unde absolvenții au petrecut multe întâmplări fericite și mai puțin fericite.

La sfârșitul orei de dirigenție s-a reiterat dorința ca an de an să fie organizată această întâlnire, următoarea, la 40 de ani de la absolvire, convenindu-se să aibă loc în Caransebeș.

La final, părintele diriginte Nicolae Belean i-a îndemnat pe cei prezenți să fie activi în continuare pentru că „preoții în vremurile de astăzi sunt soldații din tranșee care țin sus stindardul credinței strămoșești”, subliniind totodată că toate realizările expuse la această întâlnire au fost posibile pentru că „Dumnezeu ajută și răsplătește pe slujitorii Lui”.

Ziua a continuat cu o agapă frățească, unde s-au depănat amintiri, trăite de absolvenții Seminarului Teologic Caranse­beș, promoția 1979. (Pr. Cornel Ardelean)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!