Rugăciune în zi de hram la Așezământul monahal-social „Țara Almăjului”

Diac. Pavel Canea, 24 Aprilie 2018

Numeroşi credincioși din Valea Almăjului au venit în Duminica Mironosițelor la Așezământul monahal-social „Țara Almăjului” să se roage alături de obștea mănăstirii cu ocazia hramului principal. Din încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caran­se­beșului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către arhimandritul Constantin Timiș, vicar eparhial, în biserica așezământului.

Părintele vicar a vorbit la finalul sfintei slujbe despre curajul femeilor mironosițe și i-a îndemnat pe credincioși să facă la fel ca și femeile purtătoare de mir, să-L mărturisească pe Hristos Cel înviat. „Vedem la femeile mironosițe un curaj, dar și un devotament și dragoste față de Învățătorul lor; de aceea ele sunt un model demn de urmat, pentru că sunt și primele vestitoare ale Învierii Domnului Iisus Hristos. Fiecare dintre noi, indiferent ce poziție socială ocupăm, suntem chemați să devenim și noi vestitori ai Învierii Domnului. De fiecare dată când vorbim de Învierea Mântuitorului, vorbim și de învierea noastră, căci dacă Hristos nu ar fi înviat, zadarnică ar fi și credința credincio­șilor, dar și propovăduirea preoților. Noi știm că Hristos a înviat și vom învia și noi împreună cu El în ziua cea de apoi, de aceea avem această datorie de a-L mărturisi pe Hristos, Cel care S-a răstignit pentru noi și pentru a noastră mântuire”.

Aşezământul monahal-social „Ţara Almăjului” din centrul fizic al Văii Almăjului a luat fiinţă din dorinţa unor credincioşi almăjeni de a avea o vatră monahală, precum şi un centru social.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!