Actualitate religioasă
„Să nu ne despărţim de Sfinţii Brâncoveni odată cu încheierea acestui an“

„Să nu ne despărţim de Sfinţii Brâncoveni odată cu încheierea acestui an“

Tudorel Rusu, 17 Decembrie 2014

Luni, 15 decembrie 2014, a venit rândul preoţilor din Protopopiatul Iaşi 1 să se reunească în conferinţa preoţească semestrială  prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Referatul întâlnirii, „Importanţa martiriului Sfinţilor Brâncoveni pentru credinţa ortodoxă şi neamul omenesc“, a fost prezentat de pr. Bogdan Ţifrea de la Parohia „Sf. M. Mc. Mina“ din Iaşi.

Ziua a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii de către IPS Părinte Teofan în biserica Parohiei „Sf. Sava cel Sfinţit“ din  Iaşi, din soborul slujitor făcând parte şi părintele Toma Gradinaciuc, protopopul Protoieriei Iaşi 1. Răspunsurile la strană au fost date de preoţii participanţi la conferinţă.

„E necesar să înţelegem ceva mai mult din anvergura de excepţie a Sfinţilor Martiri Brâncoveni. Nu trebuie să uităm nicicând dragostea lor faţă de Biserica dreptslăvitoare, dorinţa lor de a ctitori biserici şi de carte de învăţătură, chipul lor ca familie binecuvântată şi inspiratoare. Să ne dăruiască Dumnezeu putere ca să nu ne despărţim de Sfinţii Brâncoveni odată cu încheierea acestui an. Într-o formă sau alta, ei trebuie să ne însoţească în demersul nostru permanent, fiindcă avem mare nevoie de a ne lăsa cuprinşi de puterea cu care Dumnezeu i-a înzestrat pe ei“, a spus Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei la finalul slujbei.

Conferinţa preoţească a continuat cu vizionarea unui film, care a facilitat înţelegerea tematicii alese pentru întâlnire şi cu prezentarea referatului „Sfinţii Martiri Brâncoveni - modele pentru creştinii de azi“, de către pr. Bogdan Ţifrea de la Parohia „Sf. M. Mc. Mina“ din Iaşi. Întâlnirea a conţinut şi dezbateri pe marginea temei, luări de cuvânt ale unora dintre preoţii prezenţi şi îndemnuri din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan.


Galerie foto:
Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!