Moldova
Schitul Ţibucani a îmbrăcat veşminte de sărbătoare

Schitul Ţibucani a îmbrăcat veşminte de sărbătoare

Schitul Ţibucani, înfiinţat în anul 1774, pendinte de Mănăstirea Secu, aşezat într-o frumoasă poiană la marginea comunei Ţibucani din judeţul Neamţ, a îmbrăcat veşminte de sărbătoare. Şi în acest an, din darul lui Dumnezeu, programul liturgic dedicat hramului a început din ziua precedentă sărbătorii, oficiindu-se seara slujba Privegherii în cinstea Sfintei Mironosiţe cea întocmai cu Apostolii Maria Magdalena - ocrotitoarea locaşului monahal.

Ieri, 22 iulie, slujba Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii a fost oficiată de preacuviosul părinte arhimandrit Vichentie Amariei, stareţul Mănăstirii Secu, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. La momentul de sărbătoare au participat mulţime de credincioşi veniţi din multe zone ale Moldovei ce au înfrumuseţat slujba prin prezenţa lor.

La finalul slujbei, preacuviosul părinte stareţ al Mănăstirii Secu a adresat un cuvânt de învăţătură în care a punctat principalele momente din viaţa Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena cea întocmai cu Apostolii şi semnificaţiile acestei sărbători pentru viaţa duhovnicească a fiecăruia. Totodată, părintele a aşezat cuvânt de heretisire obştii Schitului Ţibucani, oficialităţilor locale, precum şi tuturor ostenitorilor şi binefăcătorilor acestui sfânt locaş pentru buna organizare a evenimentului. Obştea schitului a felicitat pe părintele arhimandrit Vichentie Amariei, care, de ziua Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena, a împlinit 27 de ani de păstorire a Mănăstirii Secu (22 iulie 1991).

Pelerinii au primit la sfârşit câte un pachet cu alimente din partea obştii Schitului Ţibucani.

Sfânta Mironosiţă Maria Magdalena, prima martoră a Învierii Mântuitorului, să ne dăruiască tuturor pacea, bucuria şi lumina izvorâte din mormântul lui Hristos! Amin.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!