Banat
 Seară duhovnicească în biserica din Nermiș, județul Arad

Seară duhovnicească în biserica din Nermiș, județul Arad

08 Februarie 2018

La inițiativa părintelui Nicolae Ciocan de la Parohia Archiș cu Filia Nermiș, preoții Cercului pastoral-misionar nr. 2 Beliu, coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, de părintele Ioan Huțiu de la Parohia Beliu, s-au întrunit în Biserica Sfintei Cuvioase Parascheva din Nermiș.

 Întrunirea a debutat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, la care a luat parte și părintele Adrian Zaha, protopop de Ineu. Pe lângă preoții mai sus menționați, din sobor au mai făcut parte: părintele Ioan Cucu Pelea, Parohia Hășmaș; părintele Ioan Vatrici, Parohia Răpsig; părintele Petru Ardelean; Parohia Chișlaca; părintele Cosmin Iercoșan, Parohia Șiad; părintele Radu-Petrică Belle, Parohia Bochia; părintele Marius Trînc, Parohia Groșeni; părintele Ionel Morar, Parohia Seliște; părintele Sorin Streulea, Parohia Ciuntești; părintele Răzvan Trip, Parohia Bocsig-Gară; părintele Florin Culda, Parohia „Vasile Goldiș”; părintele Radu Sas, Parohia Agrișu-Mic, și părintele Teofil Trînc de la Parohia Susag. La această slujbă, biserica a fost neîncăpătoare, datorită enoriașilor și credincioșilor din parohiile învecinate.

 La finalul slujbei, părintele Petru Ardelean a ținut un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a vorbit despre importanța pocăinței, precum și despre Postul Sfintelor Paști. Întrucât Sfântul Sinod a declarat anul 2018  „Anul omagial al unității de credință și neam” și „Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918” în Patriarhia Română, întrunirea a cuprins și un referat cu tema „Unitatea Bisericii în fața persecuțiilor”.

 La sfârșitul întrunirii, părintele paroh Nicolae Ciocan a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru purtarea de grijă, preoților și tuturor credincioșilor prezenți. Seara s-a încheiat cu o agapă frățească oferită de enoriașii parohiei. (Pr. Sorin Streulea)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!