Banat
Sfântul Ierarh Nectarie, sărbătorit în Banat

Sfântul Ierarh Nectarie, sărbătorit în Banat

Vineri, 9 noiembrie, Prea­sfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a săvâr­șit Sfânta Liturghie la Schitul Feneș din județul Caraș-Severin, cu prilejul hramului acestui așezământ monahal.

Cre­dincioșii veniți în număr mare din toate zonele țării s-au putut ruga Sfântului Nectarie, ocrotitorul schitului, și s-au închinat și la fragmente din moaștele acestui sfânt vindecător de boli, ce se află în biserica așezământului de la Feneș. Schitul Feneş cu hramul „Sfântul Nectarie” este situat în satul omonim din comuna Armeniș și a fost înființat în anul 2001, iar în septembrie 2008 a fost transformat în schit de călugări. Cadrul natural, alcătuit din păduri de fag şi brad, este unul prielnic pentru desfăşurarea de activităţi duhovniceşti, culturale şi sociale pentru credincioşii iubitori de spiritualitate ortodoxă.

În cursul anului, dar mai ales la hram, vin foarte mulți pelerini să se roage Sfântului Nectarie pentru a primi vindecare sufletească și trupească, dar și să-i mulțumească lui Dumnezeu și sfântului tămăduitor, deoarece mulți au primit vindecare în urma rugăciunilor făcute la Schitul Feneș.

Numeroși credincioși timi­șoreni au participat, cu prilejul sărbătoririi Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, și la slujbele de la Catedrala Mitropolitană din Timișoara. În ajunul sărbătorii, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoa­rei, împreună cu un sobor de ieromonahi, preoți și diaconi, a săvârșit slujba Privegherii. Răspunsurile liturgice au fost oferite alternativ de Grupul bizantin „Sfântul Nicolae” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Timișoara și de Grupul psaltic al ASCOR Timișoara. A doua zi, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie. Pe parcursul celor două zile a fost adusă spre cinstire și o icoană a Sfântului Nectarie Taumaturgul, ce conține un fragment din moaștele sale.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!