Moldova
Sfinţii Mucenici Serghie şi Vah, cinstiţi în Parohia Rădeni

Sfinţii Mucenici Serghie şi Vah, cinstiţi în Parohia Rădeni

7 octombrie a fost zi de prăznuire pentru Sfinţii Mucenici Serghie şi Vah. Cu acest prilej, Parohia Rădeni şi-a cinstit patronii spirituali ai bisericii parohiale şi ai comunităţii.

Manifestările au debutat sâmbătă seara cu slujba Vecerniei unită cu Litia, la care au participat un sobor format din 16 preoţi şi diaconi arondaţi Cercului pastoral „Sfântul Pantelimon”, dar şi invitaţi ai părintelui paroh, dintre care amintim pe pr. Marian Timofte, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iaşilor, şi pr. Viorel Laiu, directorul Seminarului „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamţ.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de părintele vicar Marian Timofte, delegatul Părintelui Mitropolit Teofan, care a subliniat importanţa mărturisirii lui Hristos şi a cinstirii sfinţilor martiri. Părintele vicar a mai amintit trei puncte esenţiale care-l îndepărtează pe om de Dumnezeu: relativizarea adevărului, relativizarea valorilor morale şi negarea autorităţii de orice natură.

A doua zi, un sobor de trei preoţi şi un diacon, sub protia părintelui vicar Marian Timofte, a oficiat slujba Sfintei Liturghii în cinstea ocrotitorului bisericii, unde au fost pomeniţi şi ctitorii bisericii.

Parohia Rădeni, în ultimul an, a dezvoltat numeroase proiecte pastoral-misionare, dintre care amintim: slujba Sfântului Maslu în fiecare săptămână, „Tabăra din pridvorul satului”, cateheze, dar şi un grup vocal sub îndrumarea doamnei preotese Diana Stan, cadru didactic la Şcoala Păstrăveni. În prezent, parohia a construit în curtea bisericii un ansamblu parohial pentru o bună desfăşurare a activităţilor din parohie, finalizat în proporţie de 80%. Parohia Rădeni se află într-un amplu proces de reînnoire a vieţii duhovniceşti şi administrative.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!