Moldova
Sfinţire de biserică în localitatea Bahna Arini

Sfinţire de biserică în localitatea Bahna Arini

Tudorel Rusu, 20 Aprilie 2016

O nouă biserică închinată Sfântului Serafim de Sarov a fost sfinţită duminica trecută de Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, în satul Bahna Arini din comuna Preuteşti,  Protopopiatul Fălticeni.

Slujba de târnosire a fost succedată de slujba Sfintei Liturghii, săvârşită pe o scenă împodobită după tradiţie cu cetină şi icoane, ridicată în curtea noului locaş de cult. La sărbătoare au fost prezente şi  oficialităţile locale ale comunităţii. Răspunsurile la strană au fost date de un grup de elevi de la Seminarul Teologic Liceal din Suceava. „Aceasta înseamnă viaţa creştină: să ajutăm, să fim milostivi, pentru că şi Dumnezeu este milostiv cu noi. Milostenia este fapta care merge înaintea noastră la înfricoşătorul scaun de judecată a lui Dumnezeu“, a spus ierarhul în cuvântul de învăţătură.

Biserica închinată Sfântului Serafim de Sarov este singurul locaş de cult ortodox din localitatea Bahna Arini. Este construită din lemn şi reprezintă un dar făcut sătenilor din partea unei alte parohii din judeţ. Clopotniţa aflată în construcţie, un mic lumânărar şi  o fântână completează anexele locaşului de cult păstorit de părintele  Romică Carp. 


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!