Actualitate religioasă
Sfințirea Bisericii „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Sydney, Australia

Sfințirea Bisericii „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Sydney, Australia

14 August 2018

Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande, a sfințit duminică, 12 august 2018, Biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Sydney, Australia, informează basilica.ro.

Cu această ocazie, biserica parohiei românești a primit al doilea hram, „Buna Vestire”.

La sărbătoare au participat credincioșii români din oraș, autorități locale și reprezentanți ai corpului diplomatic de la Consulatul General al României din Sydney.

Cei prezenți au avut prilejul de a cinsti icoana cu un fragment din moaștele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu dăruită comunității de Preafericitul Părinte Patroarh Daniel în 2014 - Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română.

Parohia Ortodoxă Română „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Sydney a fost înființată sub jurisdicția canonică a Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande, în 15 august 2008.

În 20 aprilie 2009, parohia a fost recunoscută de autoritățile statului New South Wales. În anul 2015, Dioceza Anglicană din Sydney a pus o proprietate în vânzare, care cuprindea o biserică și o sală folosită drept centru social. Comunitatea ortodoxă românească a slujit în această biserică în calitate de chiriaș, începând din anul 2015, timp în care au avut loc și negocierile pentru cumpărarea ei.

În iulie 2017, Episcopia Ortodoxă Română a Australiei și Noii Zeelande, cu un împrumut acordat de parohiile românești din Sydney, un împrumut din partea unei familii de români ortodocși din același oraș și cu un ajutor financiar din partea Secretariatului de Stat pentru Culte, din România, a cumpărat proprietatea de 1.018 mp, situată la adresa: 82 Canterbury Rd., Glenfield, N.S.W., 2167, Australia.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!