Sfinţirea capelei de cimitir din Parohia Stăuceni

Tudorel Rusu, 24 Octombrie 2017

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 21 octombrie 2017, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a oficiat slujba de sfinţire pentru capela cimitirului din Parohia „Adormirea Maicii Domnului“ din Stăuceni, judeţul Botoşani. Locaşul de cult a primit hramul Sfinţilor Împăraţi întocmai cu Apostolii Constantin şi mama sa, Elena.

„Dăm slavă lui Dumnezeu că un nou altar, izvor de binecuvântare, izvor de har, de cer şi de dumnezeire, pentru noi şi pentru cei plecaţi dintre noi, a fost ridicat în Parohia Stăuceni. Dumneavoastră să aveţi grijă de biserică, să aveţi grijă cum aţi avut până acum de cimitir, să veniţi cât mai des să spuneţi «Bună ziua» şi o rugăciune către cei plecaţi dintre noi. Omul nu pleacă definitiv niciodată, pentru că în mod real noi nu murim niciodată. Omul este aşezat în cimitir, dar sufletul lui este în mâna Domnului. Moarte, în sensul adevărat, real şi definitiv, nu există. De aceea, se cuvine, în semn de înviere, să se slujească Sfânta Liturghie, să se pomenească cei plecaţi dintre noi şi să fim pomeniţi şi noi, cei ce suntem rămaşi în valea plângerii acestei lumi“, a spus Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în cuvântul de învăţătură.

La final, pr. paroh prof. Constantin Zăiceanu a primit din partea Sfintei Mitropolii cea mai mare distincţie a acesteia, şi anume „Crucea Moldavă“.

De asemenea, ctitorii şi binefăcătorii care au contribuit la zidirea sfântului locaş au primit diplome de vrednicie din partea Părintelui Mitropolit.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!