Sibiul în anul Centenarului

12 Iulie 2018

Cu ocazia a 100 de ani de administrație românească în Transilvania și 50 de ani de la ultima reorganizare administrativ-teritorială a României, Consiliul Județean (CJ) Sibiu și instituțiile din subordine organizează vineri, 13 iulie, evenimentul „Județul Sibiu în anul Centenarului” printr-o serie de acțiuni printre care: Ziua Porților Deschise la Consiliul Județean Sibiu, spectacole extraordinare oferite de Filarmonica de stat Sibiu, respectiv de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradi­țio­nale „Cindrelul-Junii” Sibiu, precum și expoziții și prezentări inedite la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu.

Cei care doresc să cunoască mai bine instituția Consiliului Județean Sibiu și să înțeleagă atribuțiile acesteia în asigurarea serviciilor de interes județean sunt invitați vineri, între orele 9.00 și 13.00 la Ziua Porților Deschise. În sala de ședințe a consiliului se va putea urmări în acest interval filmul documentar „Județul Sibiu — Poarta de Sud a Transilvaniei”. Proiecții ale acestui film vor fi organizate și în centrele sociale din județ — la UAMS Săliște și în centrele de plasament din subordinea DGASPC Sibiu.

La Biblioteca Județeană ASTRA (Corp B) se va prezenta de la ora 11.00 albumul cartografic „Scaunul, Comitatul, Județul SIBIU: 100 de ani de administrație românească în Transilvania. 50 de ani de la reorganizarea administrativ-teritorială a României', urmată de vernisajul co­lecției de carte „Cinste eroilor noștri” și un panel de discuții care implică bibliotecile publice din județ.
Între orele 11.00 și 13.00, Filarmonica de Stat Sibiu își deschide porțile pentru cei care doresc să o viziteze și să vizioneze repetițiile în desfășurare. De la ora 19.00, la Sala Thalia va avea loc un concert extraordinar sub bagheta dirijorului Constantin Grigore.

Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului oferă publicului, începând cu ora 13.00 o serie de evenimente cu specific multicultural și gastronomic. De la ora 14.30 la Târgul de Țară, sibienii îi vor putea urmări pe elevii Școlii Populare de Arte și Meserii „Ilie Micu”.

Pe scena de pe lac va avea loc, începând cu ora 17.00, un spectacol oferit de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul — Junii Sibiului” și invitații lor: Răzvan Năstăsescu, Oana Tomoiagă, Ovidiu Homorodean, Izabela Tomița și Gabriel Popescu, Alina Bîcă, Robert Târnăveanu, Sînziana Ștefan, Sebastian Stan.

Salvamontiștii sibieni invită copiii cu vârste peste cinci ani la exerciții practice care vor fi găzduite de Arka Park Sibiu (hala de pe str. Frigoriferului Nr. 6). Centrul Județean pentru Resurse și Asistență Educațională CJRAE Sibiu organizează cu copiii desene pe asfalt cu titlul „Povești din Sibiu”, la sediul instituției de pe str. Turismului nr. 15, conform unui comunicat al CJ Sibiu.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!