Banat
Simpozion dedicat tinerilor

Simpozion dedicat tinerilor

Luni, 1 februarie, s-a desfășurat la Oravița simpozionul cu tema „Tinerii ortodocși azi”, în sala de festivități a hotelului Caraș. Aici s-au adunat reprezentanți ai tinerilor din cinci centre de tineret ale Episcopiei Caransebeșului, care au prezentat câteva referate cu teme propuse, cum ar fi: Prima dragoste. „Dragostea nu se poartă cu necuviință...” (I Corinteni 13, 5), Libertate sau libertinaj? „Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate de folos...” (I Cor. 6, 12), Ortodoxia - o religie pentru tineri?, Tehnologia informației și tinerii. Îl putem întâlni pe Dumnezeu prin intermediul internetului?, precum și Duhovnicul - călăuză a tinereții. Centrele participante la simpozion au fost Sfânta Mare Muceniță Ecaterina”-Oravița, Oravița Montană, „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”-Moldova Nouă, „Sfânta Varvara”-Moldova Nouă, precum și „Sfântul Ștefan cel Mare”-Anina.

În cea de-a doua parte, tinerii s-au organizat pe grupe de lucru unde au dezbătut subiecte de actualitate privind educația creștină sau educația de elită, tinerii zilelor noastre - cine și ce îi face fericiți, divertisment creștin, există distracție fără alcool, muzică sau desfrânare, duhovnicul ideal - prieten sau părinte, și homosexualitatea - o altă dimensiune a iubirii?

„A fost o primă întâlnire foarte fructuoasă din punctul de vedere al discuțiilor, pentru că expunerile tinerilor participanți au scos în relief preocupările lor pentru problemele foarte actuale. Aceste chestiuni au fost tratate cu toată seriozitatea deoarece au fost păreri pro și contra și până la urmă a fost o dezbatere foarte constructivă. Acest lucru ni l-am și propus atunci când am gândit formatul acestor seminarii ca să încurajăm interactivitatea și dialogul între tineri, pentru că într-adevăr partea aceasta de dialog lipsește la tineri. Creând acest cadru creștin de discuție, practic le-am oferit posibilitatea să se deschidă și să spună cu adevărat ceea ce gândesc referitor la temele pe care le-am propus”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului.

De asemenea, acest simpozion care face parte din programul Zilelor Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului s-a desfășurat și la Caransebeș în 3 februarie, iar la Reșița are loc azi, 5 februarie.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!