„În vremea aceea au venit fariseii la Iisus și se sfădeau cu El, cerând de la El semn din cer, ispitindu-L. Și Iisus, suspinând cu duhul Său, a zis: Pentru ce neamul acesta cere semn?
Simpozion judeţean dedicat Sfântului Ioan Gură de Aur, la Bacău
La Şcoala Generală „Spiru Haret“ din Bacău s-a desfăşurat sâmbătă, 14 noiembrie 2015, Simpozionul judeţean „Sfântul Ioan Gură de Aur - model de dascăl creştin“. Evenimentul s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim.
În contextul Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii şi al Anului omagial al misiunii mănăstirii şi parohiei, la Şcoala Generală „Spiru Haret“ din Bacău s-a desfăşurat sâmbătă, 14 noiembrie 2015, Simpozionul judeţean „Sfântul Ioan Gură de Aur - model de dascăl creştin“. Acesta a avut loc la iniţiativa Asociaţiei Profesorilor de Religie din Bacău (APRB), în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău şi Şcoala Gimnazială „Spiru Haret“ Bacău. Au conferenţiat prof. univ. dr. Constantin Cucoş („Complementaritatea şi continuitatea dintre Şcoală şi Biserică privind formarea religioasă“), Nicu-Romeo Moşoiu, consilier în cadrul Ministerului Educaţiei, care a vorbit despre implicarea profesorului de religie în activităţile extraşcolare, şi conf. dr. univ. Jicu Adrian, care a vorbit despre expresivitatea literară a textului hrisostomian. Delegat din partea Centrului eparhial la acest eveniment a fost părintele Valentin Băltoi, consilier cultural al Eparhiei Romanului şi Bacăului, care a citit lucrarea „Aspecte ale gândirii teologice a Sfântului Ioan Gură de Aur“, semnată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim. „Acest simpozion este primul de acest fel pe care Asociaţia Profesorilor de Religie din Bacău, pusă sub ocrotirea Sfintei Parascheva, l-a desfăşurat anul acesta. Sperăm să fie de bun augur şi, în acelaşi timp, să fie un imbold care să ne motiveze în organizarea cât mai multor activităţi de acest fel. Suntem recunoscători profesorilor care au conferenţiat şi ne manifestăm recunoştinţa faţă de sprijinul pe care ni l-a acordat Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului“, a declarat Teodora Plăeşu, preşedinte al APRB. În partea a doua a întâlnirii, au avut loc dezbaterile pe secţiuni în care toţi cei prezenţi au discutat pe marginea textelor unor lucrări ştiinţifice apărute în volumul „Sfântul Ioan Gură de Aur - model de dascăl creştin“.