Transilvania
Slujbă de binecuvântare a monumentului eroilor, la Sighișoara

Slujbă de binecuvântare a monumentului eroilor, la Sighișoara

21 Noiembrie 2018

Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, s-a aflat, luni, 19 noiembrie, în mijlocul credincioșilor din municipiul Sighișoara unde a oficiat slujba de binecuvântare a monumentului ridicat în cinstea eroilor neamului cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Monumentul a fost amplasat în vecinătatea Bisericii „Sfânta Treime” din municipiul Sighișoara și reprezintă un semn al recu­noștinței față de jertfa eroilor sighișoreni, căzuți în decursul Primul Război Mondial. În cuvântul adresat celor prezenți, IPS Arhiepiscop Irineu a spus: „Astăzi, în municipiul Sighi­șoara, am sfințit o cruce monumentală, care a fost înălțată spre adorarea Mântuitorului Hristos, Împăratul lumii mântuite, și întru cinstirea și pomenirea bravilor noștri eroi. Fiindcă în anul acesta aniversăm Centenarul Marii Uniri, se cuvine să exprimăm recunoștința noastră față de toți cei care au contribuit la dăinuirea peste timp a conș­tiinței de neam, a comuniunii de credință, de limbă, de cuget și simțire românească. Privind la această cruce sfântă, înțelegem că noi, românii, prin credință puternică și prin luptă jertfelnică de-a lungul multor veacuri de suferință, am dobândit darul unității, al libertății și demnității naționale”.

La acest eveniment au luat parte numeroși clerici din municipiu și din împrejurimi, între care s-au aflat Ovidiu Dan, protopopul Sighișoarei și arhimandritul Ghelasie Țepeș, starețul Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din localitate.

De asemenea, au participat oficialități, dintre care Mircea Dușa, prefectul județului Mu­reș, Ovidiu Dancu, vice­președinte al Consiliului Jude­țean Mureș, și Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, primarul municipiului Sighi­șoara.

La final, Corala „Deus Pro Nobis” a preoților Protopopiatului Sighișoara a susținut un recital de cântece patriotice, în semn de prețuire față de eroii neamului. În continuare, Fanfara municipiului Sighișoara a susținut un scurt recital, după care a avut loc o paradă militară, conform Arhiepiscopia Alba Iuliei.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!