Moldova
Slujbă misionară în Parohia Ceir – Todireni

Slujbă misionară în Parohia Ceir – Todireni

Constantin Ciofu, 19 Septembrie 2018

În Parohia Ceir - Todireni a fost oficiată, în după-amiaza zilei de duminică, 16 septembrie 2018, slujba Paraclisului Maicii Domnului. Programul, desfăşurat prin implicarea deosebită a enoriaşilor Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoşani, a mai cuprins un repertoriu de cântece patriotice.

Credincioşii Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoşani au continuat duminică, 16 septembrie 2018, itinerariul lor prin comunităţile ortodoxe misionare ale Protopopiatului Botoşani. Astfel, însoţiţi de preotul paroh Petru Fercal, misionar protopopesc al Protopopiatului Botoşani, cei 120 de creştini ortodocşi au ajuns în Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” - Ceir - Todireni, Protopopiatul Botoşani, judeţul Botoşani, păstorită de preotul paroh Ciprian Onu.

„Am stabilit o slujbă misionară pentru a intensifica viaţa duhovnicească din Parohia Ceir. Astfel, cu un grup de 120 de persoane de la parohia noastră ne-am deplasat cu 22 de maşini în satul Ceir. Împreună cu preotul paroh şi cu enoriaşii din parohie, am săvârşit slujba Paraclisului Maicii Domnului. În cuvântul de învăţătură, am subliniat importanţa mărturisirii dreptei credinţe şi ocrotirea familiei, binecuvântată de Dumnezeu de la începutul creaţiei, formată din bărbat şi femeie, pentru a da naştere copiilor şi ridicată la rang de Sfântă Taină de Mântuitorul nostru Iisus Hristos la Nunta din Cana Galileei. Apoi am arătat cât de folositor este ca parohiile care se confruntă cu diferite probleme să fie vizitate de creştini din alte parohii, spre a se ruga împreună şi a se ajuta reciproc”, a relatat preotul Petru Fercal.

Pentru a marca importanţa împlinirii a 100 de ani de la unire (Centenarul), Corul misionar „Sfântul Ioan Botezătorul” Botoşani, format din 50 de persoane, dirijat de Gheorghe Bulboacă, a prezentat un buchet de cântări patriotice. A urmat agapa creştină, pregătită şi oferită de enoriaşii de la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul”, la care au participat toţi cei prezenţi. În mod special, s-a oferit o atenţie deosebită celor în vârstă, care au trăit cu multă emoţie aceste momente.

„Atât părintele paroh Ciprian Onu, cât şi creştinii din parohie au admirat dragostea şi râvna grupului venit de la Botoşani şi au mărturisit că într-adevăr astfel de momente reprezintă o încurajare şi un ajutor în a lupta cu greutăţile şi a le depăşi cu nădejde”, a mai adăugat preotul Fercal.

În Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” este ridicată o bisericuţă în cimitir, unde se oficiază toate slujbele. Parohia este formată din 77 familii de ortodocşi, din care 29 sunt văduvi, cu o situaţie materială deosebit de precară. Tot aici sunt aproximativ 50 de familii de penticostali ce au casă de adunare. Părintele paroh împreună cu doamna preoteasă se străduiesc ca în fiecare duminică şi sărbătoare să asigure desfăşurarea slujbelor după rânduială şi se implică activ în lucrarea administrativă a parohiei.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!