Banat
Slujire arhierească în Parohia Aluniș - Arad

Slujire arhierească în Parohia Aluniș - Arad

Protos. Iustin Popovici, 28 Noiembrie 2017

În Duminica a 30-a după Rusalii, credincioșii Parohiei Aluniș, Protopopiatul Arad, au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. În prezența reprezentanţilor autorităților locale și a unui număr impresionant de credincioși, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Biserica „Nașterea Maicii Domnului”.

Din soborul slujitorilor au făcut parte părintele conf. dr. Lucian Farcașiu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, părintele arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial, și părintele paroh Sorin Ioan Ilota.

Cuvântul de învățătură al chiriarhului a fost intitulat „Păzirea poruncilor” (Col. 3; Luca 18), în care a arătat cele privitoare la desfășurarea vieții creștine în concordanță cu poruncile dum­nezeiești și bisericești, cu sfaturile evanghelice și normele de purtare morală după Sfânta Scriptură și Sfânta Tradiție, învățămintele istoriei și toate cele privind raporturile dintre oameni, toate acestea constituind bogăția spirituală a fiecărui om, precumpănitoare în buna chivernisire a bogăției materiale într-un scop folositor tuturor. Se ştie că nu bogăția în sine asigură mântuirea, ci buna ei chivernisire, aducând sporuri de viață pentru înveșnicire. Oricum, grija pentru dobândirea valorilor veșnice este un început bun într-o lucrare ce se duce la îndeplinire cu ajutorul lui Dumnezeu. „Tinerețea înseamnă o bogăție de daruri care se cer valorificate ținând seama de conștiința ajutată de îndemnul spre bine. Poruncile legate de legiuirile care reprezintă buna rânduială în societate se doresc călăuze sigure pe calea propășirii generale”, a subliniat Înalt­preasfinția Sa.

La finalul Sfintei Liturghii, bucuria a fost sporită prin venirea în parohie și a Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, care slujise Sfânta Liturghie în parohia vecină, Fru­mușeni. Cu acest prilej, cei doi ierarhi au sfințit crucea care va fi așezată pe turla capelei din cimitirul parohial. Pe lângă preoții care au slujit în sobor la Sfânta Liturghie, la eveniment au participat pr. Viorel Higioșan (Parohia Frumușeni) și pr. Dan Mândra (Parohia Fântânele, fost preot paroh în Aluniș).

În încheiere, părintele paroh a prezentat realizările în plan administrativ, misionar, filantropic și duhovnicesc împlinite în cei trei ani de păstorire a parohiei.

În semn de apreciere pentru realizările prezentate, chiriarhul i-a oferit părintelui paroh Sorin Ioan Ilota distincția de sachelar.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!