Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Deserturi rapide cu unt de arahide

Deserturi rapide cu unt de arahide

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 25 Martie 2024

Obţinut din mixarea arahidelor coapte, untul de arahide are un gust plăcut, o textură cremoasă şi, în plus, aduce organismului un aport substanțial de nutrienți. Conține o cantitate mare de proteine și fibre, care dau sațietate și energie, ajutând astfel la limitarea consumului de calorii și la controlul greutății. Celor care nu sunt alergici la arahide, specialiştii recomandă un consum regulat de unt de arahide, deoarece poate contribui la prevenirea aterosclerozei, îmbunătățeşte sistemul digestiv, protejează sistemul cardiovascular, îmbunătățeşte aspectul pielii, ajută la stimularea creierului etc. Untul de alune se poate consuma ca atare sau adăugat în diverse produse de patiserie, smoothie-uri şi chiar în mâncare.

Rețete

Biscuiţi cu unt de arahide 

Ingrediente: 150 g unt de arahide, 150 g margarină, esență de vanilie, 100 g zahăr, 1 plic praf de copt, 150 ml lapte vegetal, 300 g făină de grâu, un praf de sare. Preparare: Într-un bol se pune untul de arahide, margarina și zahărul și se mixează bine, apoi se adaugă praful de sare, esența de vanilie, laptele vegetal, făina și praful de copt; se frământă bine aluatul până se încorporează toate ingredientele, apoi se pune într-o folie de plastic și se dă la frigider pentru 20-30 de minute; după care se prelucrează biscuiţii în forma dorită și se dau la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute, la 150 de grade C. Se servesc tapetați cu zahăr pudră sau glazurați cu ciocolată vegetală.

Chec cu unt de arahide 

Ingrediente: 3 banane coapte, 3 linguri de unt de arahide, 150 ml lapte vegetal, 3 linguri de miere, esență de vanilie, 300 g făină de grâu, un plic praf de copt, 1 linguriță de scorțișoară, un praf de sare, 100 g arahide, ciocolată menaj pentru decor. Preparare: Se pun într-un vas bananele curățate de coajă, se zdrobesc bine, se adaugă untul de arahide, mierea de albine, sarea, scor­țișoara, vanilia și laptele vegetal și se amestecă bine, după care, se adaugă făina și praful de copt. După ce s-au omogenizat bine ingredien­tele, se adaugă ciocolata tăiată bucăți și arahidele pisate grosier; se încorpo­rează ușor, apoi se pune compo­ziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru 40-45 de minute, la 160 de grade C.

Citeşte mai multe despre:   Rețete  -   Rețete de post