Vă simțiți mai tânăr decât vârsta din buletin? Cercetătorii susţin că lucrul acesta pare să fie benefic pentru sănătate. Cei care se percep ca fiind mai tineri decât vârsta lor cronologică trăiesc în
Preparate cu lapte de orez
O băutură cu puține grăsimi şi o multitudine de minerale şi vitamine benefice pentru sănătate este laptele de orez. Nu conține lactoză de aceea poate fi o alternativă pentru cei care au intoleranță la lactoză sau care urmează o dietă vegană. Laptele de orez se consumă ca atare sau adăugat în diverse preparate culinare.
Rețete
Minibrioşe cu lapte de orez şi mac
Ingrediente: 1 cană de lapte de orez, 4 linguri zeamă de lămâie, ¼ cană cu sos de mere, ¼ cană de ulei de cocos, coaja de la 2 lămâi, 2 căni de făină, ¾ cană de zahăr, 3 linguri semințe de mac, 1 lingură praf de copt, ¼ linguriță sare. Preparare: Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade și se pregătesc formele pentru brioșe. Într-un bol, se amestecă laptele de orez cu zeama de lămâie şi se lasă deoparte 5 minute, după care se încorporează sosul de mere, uleiul de cocos și coaja de lămâie; se omogenizează bine, apoi se adaugă zahărul, semințele de mac, sarea, praful de copt și făina. Se amestecă compoziția şi se pune în formele de brioșe; se dau la cuptor pentru 10-15 minute, se scot și se servesc cu zahăr pudră deasupra sau ciocolată.
Supă de legume cremoasă cu lapte de orez
Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline, 1 ceapă tocată mărunt, 1 tulpină de țelină tocată rondele, 1 morcov mare tocat rondele, 2 cartofi tocați cuburi, 200 g mazăre congelată, 200 g porumb congelat, 1 l lapte de orez, 500 ml supă de legume, 1 linguriță cimbru uscat, 4-5 căței de usturoi tocat mărunt, sare și piper după gust. Preparare: Se pune uleiul de măsline la încins într-o oală şi se adaugă usturoiul, ceapa, țelina și morcovii; se condimentează cu sare și piper și se amestecă până se călesc legumele, apoi se adaugă cartofii, cimbrul şi se mai călește un minut; se pune supa de legume şi se mai lasă să fiarbă aproximativ 10 minute, după care se adaugă mazărea, porumbul și laptele de orez; se mai fierbe 5-10 minute, după care se asezonează cu pătrunjel verde. Se poate servi cu pâine prăjită.