Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preparate gustoase cu barbun roşu

Preparate gustoase cu barbun roşu

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 04 Decembrie 2023

Barbunul este un pește marin, semigras, de dimensiuni potrivite, cu un gust delicat. Este bogat în vitamine - A, B, E, B1, B12, minerale - magneziu, potasiu, sodiu, fosfor, fier, iod, clor, sulf, colină, inozitol, acid lactic, glicogen, Omega 3 etc. Datorită conținutului ridicat de substanțe nutritive, barbunul roșu este un produs indispensabil din alimentația copiilor, femeilor însărcinate și persoanelor în vârstă. Poate ajuta la ameliorarea sau prevenirea unor afecți­uni, cum ar fi combaterea eczemelor și a altor boli ale pielii, ajută persoanele care suferă de boli tiroidiene, favorizează producția de suc gastric etc. Este un pește cu proteine de cea mai bună calitate, care nu conține prea multe calorii. 

Rețete

Barbun cu roşii la cuptor

Ingrediente: 3 bucăți de barbun, 4 roșii potrivite, 15 ml ulei vegetal, 4-5 căței de usturoi, 3 crenguțe de rozmarin, sare și piper după gust. Preparare: Se curăță și se eviscerează peștele, roșiile se taie rondele și se amestecă cu usturoiul tocat, rozmarinul și uleiul vegetal; se adaugă sare și piper. Peștele și roșiile se pun pe o tavă de copt tapetată cu pergament și se lasă la cuptor timp de 30 de minute, la 175 de grade. 

Supă de barbun cu praz şi fenicul

Ingrediente: 1 bucată de țelină rădăcină, 1 morcov, 3 cartofi, 2-3 linguri de ulei de măsline, 2 bucăți de fenicul, 2 bucăți de praz, 500 g barbun file, sare și piper după gust. Preparare: Se curăță legumele, se spală și se toacă mărunt, apoi se pun într-o cratiță și se călesc 2-3 minute în uleiul de măsline; se adaugă apă și se gătesc legumele la foc mediu pentru 10-15 minute, apoi se dau prin blender; se adaugă sare și piper după gust; se pune fileul de barbun și se mai fierbe încă 5 minute la foc mic. Se asezonează cu pătrunjel verde sau mărar și se servește supa cu crutoane.

Citeşte mai multe despre:   rețete cu pește  -   Rețete