Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Smoothie şi prăjitură cu suc de acai

Smoothie şi prăjitură cu suc de acai

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 28 August 2023

Bogat în vitamine și minerale, sucul de acai oferă senzația de vita­litate. Antocianina pe care o conţine din belşug, un antioxidant foarte pu­ternic, ajută organismul în stări de stres şi inflamații, cauze ale multor boli cornice, de aceea este bine să introducem în rutina alimentară sucul de acai.

Rețete

Smoothie Choco şi suc de acai

Ingrediente: 250 ml suc de acai, 2 linguri de cacao, 2 banane, 100 g afine congelate, 2 căni lapte de mig­dale, 5 cuburi de gheață.

Pregătire: Se pun afinele, sucul de acai și bananele într-un blender, se adaugă laptele de migdale și cacao, apoi se mixează la blender până se obține consistența dorită. După ce este gata, se adaugă cuburile de gheață și se poate servi.

Șarlotă cu suc de acai şi frişcă

Ingrediente: 500 ml suc de acai, 500 ml lapte de cocos, 25 g zahăr, 1 păstaie de vanilie, 50 g amidon alimentar, 25 g gelatină, 1 l smântână naturală pentru frișcă.

Preparare: Se pun foile de gelatină la hidratat în apă cât să le acopere. Într-o crăticioară se ames­tecă zahărul cu amidonul și cu laptele de cocos, după care se pune pe foc la bain-marie și se amestecă ușor; când compoziția începe să se încălzească, se pune sucul de acai și păstaia de vanilie, se amestecă continuu până se îngroașă crema, după care se ia de pe foc și se dă la rece. Când com­po­ziția este călduță, se adaugă foile de gelatină și se amestecă până se diluează, apoi se lasă crema să se ră­cească complet. După ce s-a răcit crema, se amestecă cu frișca bătută, obținută din smân­tână naturală, după care se poate distribui în cupe şi servită ca atare. Se poate folosi şi la prepararea torturilor sau la diverse prăjituri.

Citeşte mai multe despre:   Rețete