Moldova
SOFR Iaşi, alături de proiectul „Masterclass - vioară şi pian”, ediţia a VIII-a

SOFR Iaşi, alături de proiectul „Masterclass - vioară şi pian”, ediţia a VIII-a

Daniela Anchidin, 20 Februarie 2019

Luni, 18 februarie 2019, în Sala „Eduard Caudella” - Casa Balş din Iaşi, a avut loc un concert extraordinar de vioară şi pian al elevilor Liceului Internat Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Chişinău, Republica Moldova.

Concertul a fost organizat cu ocazia deschiderii Masterclass-ului „Cântăm şi învăţăm pe urmele marilor valori”, care, anul acesta, a ajuns la ediţia a VIII-a. Programul de formare continuă a fost destinat cursurilor de perfecţionare a cadrelor didactice de la catedrele Coarde şi Pian, cu tema „Didactica instrumentală contemporană- general şi particular în învăţământul specializat din Republica Moldova şi România”, şi a fost susţinut de elevii claselor de vioară şi pian ai profesorilor îndrumători Galina Buinovschi, maestru în Artă, Cavaler al Ordinului Republicii, profesor de vioară la Liceul Republican Internat de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Chişinău, şi Larisa Jar, maestru în Artă şi laureata Premiului în domeniul Educaţiei Artistice, şef de catedră la pian la acelaşi liceu din Chişinău.

La finalul concertului, Nina Munteanu, profesor la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi şi membră SOFR, coordonator al acestui proiect, a oferit diplome şi flori participanţilor, mulţumind susţinătorilor şi persoanelor prezente la concert. Şi anul acesta membrele Societăţii Ortodoxe a Femeilor Române din Iaşi au oferit grupului de elevi şi profesori îndrumători un prânz organizat la Colegiul „Sfântul Nicolae” şi un pachet pentru cină.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!