Banat
Spectacolul „Ziditorii Marii Uniri”, pus în scenă la Caransebeș

Spectacolul „Ziditorii Marii Uniri”, pus în scenă la Caransebeș

Claudiu Românu, 05 Decembrie 2018

În contextul manifestărilor organizate la Caransebeș cu ocazia Zilei Naționale a României, scena Casei de Cultură „George Suru” a găzduit spectacolul intitulat „Ziditori ai Marii Uniri”, pus în scenă de actorii de la Compania de Teatru „Civic Art CvM” București. Spectacolul este o adaptare a scenariului piesei „Memorandiștii”, scrisă de Dan Tărchilă.

 „Bunul Dumnezeu a rânduit să fim aici, la Caransebeș, pentru a aduce prinos de recunoștință celor care au săvârșit Unirea: atât reprezentanți ai Bisericii Române, adică Biserica Ortodoxă și Biserica Greco-Catolică, cât și intelectualitatea transilvană, având alături toate categoriile sociale”, a precizat regizorul Marian Ciripan.

Desfășurarea spectacolului a prezentat drama unui preot român ortodox, întemnițat de autoritățile maghiare, pentru spiritul său liber și pentru tendința spre unficarea statului român de acum un secol. A fi pe scenă în seara Centenarului a însemnat un privilegiu pentru actorii din cadrul „CIVIC ART CvM”. „Sunt mândru și bucuros că mă aflu pe locurile pe unde a pășit marele român Miron Cristea! Și vreau să îi aduc un omagiu, jucând astăzi, în seara Centenarului, la Caransebeș!”, a mărturisit actorul Marian Despina.

La acest spectacol au fost prezenți numeroși preoți din Eparhia Banatului de Munte, printre care și părintele protopop Ilie-Florin Ciucur al Protopopiatului Caransebeș. Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Caransebeș și susținut de Episcopia Caransebeșului și Casa Municipală de Cultură „George Suru”, ca semn de recu­noștință pentru Centenar și pentru Ziua Na­țio­nală. 


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!