Actualitate religioasă
Tabăra „Apă din Piatră“ în Mitropolia Basarabiei

Tabăra „Apă din Piatră“ în Mitropolia Basarabiei

Ecaterina Luţişina, 28 Iulie 2014

Şi în acest an, în luna iulie, în Mitropolia Basarabiei s-a desfăşurat tabăra de spiritualitate pentru tineri „Apă din Piatră“. Tinerii participanţi s-au bucurat şi de această dată de prezenţa voluntarilor misionari din partea Centrului Misionar Creştin Ortodox din SUA (OCMC).

Organizată de Asociaţia de Spiritualitate şi Cultură Românească „UNITATE“ din cadrul Mitropoliei Basarabiei, cea de-a treia ediţie a taberei a întrunit 33 de adolescenţi la Centrul de Instruire şi Agrement „Moldtelecom“ din Ivancea, raionul Orhei, şi a avut tematica „Tinereţea - temelia credinţei“. Sprijinul Centrului Misionar Creştin Ortodox din SUA a fost nelipsit şi anul acesta prin prezenţa a patru voluntari misionari care au avut rolul de animatori în cadrul taberei.

Timp de 5 zile, tinerii au participat la numeroase activităţi precum ateliere de muzică, dans, socializare, acordare a primului ajutor, discuţii tematice cu preoţi, seară de film, precum şi excursii la mănăstirile din zonă. În ziua de duminică, aceştia au participat la Sfânta Liturghie săvârşită de Preasfinţitul Antonie, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, la Biserica „Sfântul Vasile de la Poiana Mărului“ din oraşul Orhei. De asemenea, tinerii s-au bucurat de o întâlnire tematică cu PS Antonie, în cadrul căreia au avut posibilitatea să-i adreseze întrebări, dar şi să primească sfaturi utile. Preasfinţia Sa i-a vizitat pe tineri şi la încheierea taberei, când le-a înmânat diplome de participare. „Tinerii sunt viitorul Bisericii noastre şi noi avem datoria să-i ajutăm să devină creştini buni. De aceea, ne bucurăm de organizarea unor astfel de tabere în mitropolia noastră şi le suntem recunoscători organizatorilor pentru implicarea şi străduinţa lor. Tinerii de aici mi-au mărturisit că îi interesează stilul de viaţă ortodox şi că pleacă de aici hrăniţi spiritual, ceea ce este îmbucurător. Nădăjduim că, la întoarcerea la casele lor, ei o să-i aprindă şi pe alţii de dragostea pentru Hristos“, a precizat Preasfinţitul Părinte Antonie.

De asemenea, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Mitropolitul Basarabiei, PS Antonie a gratificat-o pe Leslie Hansard, conducătoarea echipei de misionari ai OCMC din acest an, cu distincţia „Crucea pentru mireni“ şi a mulţumit întregii echipe pentru efortul de a veni în Moldova şi de a împărtăşi din experienţa lor ortodocşilor basarabeni. „Ne bucurăm că şi anul acesta voluntari din partea OCMC au avut posibilitatea să participe, în calitate de animatori, la tabăra «Apă din Piatră». Ca de fiecare dată, experienţa interacţiunii cu tinerii basarabeni a fost deosebită. Suntem deja la a treia ediţie şi putem spune că temelia acestei lucrări binecuvântate cu tinerii este statornică şi începe să dea roade“, a specificat Leslie Hansard.

Organizarea ediţiei din acest an a fost posibilă şi datorită sprijinului acordat şi de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.


Galerie foto:
Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!