Banat
Tabăra de creaţie „Icoana mea”

Tabăra de creaţie „Icoana mea”

Pr. Marius Mircia, 25 Iunie 2018

În aceste zile, la Parohia Timișoara-Viile Fabric are loc tabăra de creaţie „Icoana mea”, ediţia a IV-a, la care participă peste 50 de copii, elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 7 „Sfânta Maria” din Timișoara. Tabăra de creaţie se adresează elevilor din clasele primare, gimnaziale şi liceale de pe raza Parohiei Timișoara Viile-Fabric.

În cadrul întâlnirilor de la parohie, elevii participă la mai multe activităţi, cum ar fi programul liturgic al Parohiei Timişoara-Viile Fabric, atelierul de creaţie – icoane pe sticlă, concursul şi expoziţia de icoane pe sticlă, activităţi recreative, dialoguri pe teme religioase şi de interes specific vârstei, proiecţie de film, cântare religioasă, precum şi o excursie tematică de o zi la Oradea.
„Proiectul este cuprins pe agenda Consiliului Județean Timiș și ne bucurăm că am avut posibilitatea de a oferi acestor tineri și elevi de pe raza parohiei ca, în aceste prime zile de vacanță, să-și petreacă timpul într-un mod inedit și cu folos. Cu ajutorul pe care l-au primit de la îndrumătorii, studenții, voluntarii implicați, elevii au reușit să deslușească și să înnobileze arta culorii așezate în icoană. Aceste icoane vor rămâne ca un reper peste timp și întotdeauna își vor aminti cu plăcere și bucurie de lucrul mâinilor lor și de timpul petrecut în spațiul bisericii parohiei noastre”, a spus pr. Marius Sfercoci, parohul bisericii cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” al Parohiei Timișoara-Viile Fabric. Prin activităţile propuse de tabăra de creaţie „Icoana mea” se au în vedere cunoaşterea şi înţelegerea valorilor tradiţionale creştine prin pictarea de icoane şi dezvoltarea creativităţii în rândul elevilor prin promovarea valorilor creştine.

„Activitatea pe care o desfă­șurăm vine ca un răspuns al chemării și al dorinței copiilor de a-L cunoaște pe Hristos și pe sfinții Săi; acest răspuns vine prin proiectele pe care le derulăm an de an, ca o continuitate firească a întâlnirilor noastre de la cateheze, pelerinaje, tabere, precum și de la alte programe pe care le avem cu tinerii din parohie”, a precizat Radu Codrenu, voluntar. Tabăra de creaţie „Icoana mea” se va desfăşura timp de mai multe săptămâni, cu participarea a 50 de elevi. Tabăra este inclusă pe agenda culturală a Consiliului Județean Timiș și se desfășoară în parteneriat cu Facultatea de Arte şi Design a Universităţii de Vest din Timişoara și cu Facultatea de Teologie din Timișoara. Mai mulți studenți participă, în calitate de voluntari, la activitățile propuse.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!