Transilvania
Tabără de fotografie pentru tineri, la Sâmbăta de Sus

Tabără de fotografie pentru tineri, la Sâmbăta de Sus

Ștefan Mărculeț, 06 Iulie 2016

În perioada 27 iunie – 2 iulie s-a desfăşurat prima tabără de vară organizată în acest an de Arhiepiscopia Sibiului, prin Departa­mentul pentru tineret, împreună cu Asociația Centrul de Copii și Tineret „Sfântul Sebastian” din Brașov. Tabăra a avut o tematică de fotografie şi s-a desfăşurat la „Mănăstirea Brâncoveanu”, Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov.

La tabăra de la Sâmbăta de Sus au participat 14 tineri din mai multe județe ale țării, cum ar fi Sibiu, Brașov, Galați, Arad, precum și din București. Conceptul taberei de fotografie a avut la bază personalitatea participanţilor, oferind libertate de desfăşurare şi manifestare creativă, conform celor precizate de Flavius Sava, inspector de misiune în cadrul Departamentului pentru tineret al Arhiepiscopiei Sibiului și preșe­dintele asociației din Braşov. 

„Tabăra a avut o structură educaţională non-formală, relaxantă şi permisivă, care a susţinut ideea că fiecare participant este un artist în căutări, unic şi care va experimenta ceea ce îşi doreşte în cadrul experienţelor pe care le oferim”, a spus Flavius Sava.
Cunoştinţele despre fotografie au fost implementate prin implicarea practică în diverse sarcini sub formă de joc. A fost pus un accent deosebit pe faptul că activitatea este una de vacanţă şi nu o şcoală foto urmată de examen de absolvire.
Scopul acestor şase zile de tabără a fost ca participanţii să revină acasă cu fotografii, să-și perfecționeze tehnica și cuno­ștințele de fotografie, să experimenteze subiecte diverse şi reprezentative, să-și creeze amintiri plăcute, să-și îmbogă­țească experienţa de fotograf și de viață, să-și extindă cercul de prieteni și să se distreze într-un grup cu o pasiune comună.
Programul intens a cuprins activităţi de cunoaştere, lucru în echipă, ateliere foto, activităţi sportive, participare în parcul de aventură din localitatea Drăguş, judeţul Braşov. Activităţile din cadrul taberei au fost coordonate de Mihaela Bucătaru alături de Marina Guirreaneir din Natal, Brazilia, care s-au ocupat de activităţile legate de specificul taberei, precum şi de activităţile socio-educative. De asemenea, activităţile spirituale au fost coordonate de părintele Ciprian Adomnicăi din Parohia Şoarş, judeţul Braşov.


Galerie foto:
 

 

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!