Banat
Taina Sfântului Maslu la Centrul de Pregătire și Perfecționare Profesională în domeniul Agriculturii din Voiteg

Taina Sfântului Maslu la Centrul de Pregătire și Perfecționare Profesională în domeniul Agriculturii din Voiteg

Pr. Valentin Bugariu, 19 Octombrie 2018

Miercuri, 17 octombrie, cu începere de la ora 10:00, a fost oficiată Taina Sfântului Maslu la Centrul de Pregătire și Perfecțio­nare Profesională în domeniul Agriculturii din Voiteg.

La inițiativa dl conf. univ. dr. Ciprian George Fora, directorul centrului, și cu purtarea de grijă a părintelui Dragan Giorgiev, parohul Bisericii „Sfântul Gheorghe” din Voiteg, a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu de obște împreună cu părinții Sebastian Andrei Petrescu (Parohia Percosova) și Valentin Bugariu (Parohia Birda) pentru ostenitorii acestui centru, profesori, personal administrativ și elevi. După săvârșirea Sfântului Maslu, a fost oficiată slujba Sfințirii apei și au fost sfințite clădirile Centrului de pregătire. La final a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ing. Johann Wendel, inițiatorul acestei școli și directorul ei în anii 1930-1940.

Domnul conf. univ. Ciprian ­George Fora a făcut un istoric al învățământului agronomic de la Voiteg. Începuturile Școlii Agronomice de aici datează din 1926-1927, când a fost ridicat localul școlar. Școala a funcționat în anii 1927-1945, fiind acreditată de Guvernul României din 1934. În perioada 1945-1949 școala a intrat în patrimoniul Institutului Agronomic din Timișoara. Odată cu instituirea regimului comunist în România, clădirile împreună cu inventarul mobil și imobil au format Întreprinderea Agricolă de Stat până în 2000. Din anul 2000, școala a fost preluată de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Timișoara. Prin grija acad. Păun Ion Otiman, rectorul din acea vreme, cu sprijinul Guvernului României și Ministerului Agriculturii din Germania a fost reclădită din temelie școala împreună cu clădirile anexe. Din 2007 și până în prezent, aici funcționează un Centru de pregătire și perfecțio­nare sub tutela Universității de Științe Agricole din Timișoara.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!