Cultură
Texte alese din opera Sfântului Ciprian al Cartaginei

Texte alese din opera Sfântului Ciprian al Cartaginei

26 Martie 2019

La Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a apărut volumul „Sfântul Ciprian al Cartaginei, Texte alese”. Cartea reunește citate din operele Sfântului Ciprian al Cartaginei, selecția acestora, introducerea și comentariile fiind realizate de părintele Adrian Agachi.

În Introducerea lucrării se precizează următoarele: „Celebrarea Anului omagial al unității de credință și de neam și Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 proclamată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române reprezintă un prilej important al comemorării tuturor celor care, în decursul veacurilor, au contribuit atât la edificarea unității eclesiale, cât și a celei naționale. Anul 2018 reprezintă, totodată, și un moment special al sărbătoririi Sfântului Ciprian al Cartaginei (c.200-†258) - cel mai important mărturisitor al unității Bisericii din perioada primară, de la a cărui moarte martirică se împlinesc 1.760 de ani. [...] Opera Sfântului Ciprian este mai actuală ca oricând și merită o aten­ție sporită. Ne dorim ca acest florilegiu al scrierilor sale să constituie un sprijin util atât pentru credincioșii care doresc să cunoască mai bine opera sa, cât și pentru teologii și profesorii care cercetează amănunțit contri­buția sa teologică”.

Lucrarea poate fi achi­ziționată din magazinele Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureștilor. (Sectorul cultural și comunicații media)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!