Moldova
Tineretul Oastei Domnului, în rugăciune la Comăneşti

Tineretul Oastei Domnului, în rugăciune la Comăneşti

Constantin Ciofu, 17 Aprilie 2018

Oraşul Comăneşti a găzduit sâmbătă, 14 aprilie 2018, Adunarea naţională a tineretului Oastei Domnului. La Biserica „Sfântul Spiridon" din Comăneşti s-a oficiat Sfânta Liturghie.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la Comăneşti a avut loc sâmbătă, 14 aprilie 2018, Adunarea naţională a tineretului Oastei Domnului. Întâlnirea a fost prilejuită de împlinirea a 130 de ani de la naşterea părintelui Iosif Trifa, precum şi a 80 de ani de la trecerea sa la Domnul. Deviza întrunirii a fost „Aduceţi-vă aminte de mai-marii voştri, care v-au grăit vouă Cuvântul lui Dumnezeu" (Evrei 13, 7). În Biserica „Sfântul Spiridon" din Comăneşti a fost oficiată Sfânta Liturghie, răspunsurile la strană fiind oferite de corul Oastei Domnului din Galaţi, dirijat de către tânăra Carmen Mistreanu.

Părintele profesor universitar doctor Vasile Mihoc, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna" din Sibiu, a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a motivat prezenţa la acest eveniment: „Suntem adunaţi în bucuria Învierii Domnului pentru a vorbi despre sfinţi. În 2018 sărbătorim 130 de ani de la naştere şi 80 de ani de la trecerea la Domnul a părintelui Iosif Trifa. Oastea Domnului aduce cinstire pe măsură celor care ne-au grăit cuvântul lui Dumnezeu şi care au mărturisit atât cu cuvântul, cât şi cu viaţa lor faptul că Iisus Hristos este viu şi că El sfinţeşte oamenii".

Programul a continuat la Centrul de Agrement „Trotuş" din Comăneşti. În deschidere, arhimandritul Pimen Costea, vicar administrativ al Eparhiei Romanului şi Bacăului, a transmis binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim. Părintele Costel Mareş, protopop de Moineşti, a adresat tinerilor prezenţi îndemnul de a avea ca model iubirea jertfelnică a Mântuitorului Iisus Hristos. În cadrul întâlnirii au luat cuvântul tineri din diferite zone ale ţării şi au fost intonate cântece religioase de către corul Oastei Domnului din Galaţi. De asemenea, au fost prezentate scenete de teatru cu caracter religios şi moralizator de către un grup de copii şi tineri din Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" din Moineşti, coordonaţi de către Mărioara Stanciu.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!