Un nou locaş de închinare în Episcopia Severinului şi Strehaiei

Viorel Ianăşi, 09 Septembrie 2017

După ani de osteneală și muncă, cu recunoștință față de Dumnezeu și de ctitori, astăzi, 9 septembrie, se va împlini rânduiala de sfințire a bisericii cu hramul „Sfântul Dorotei de Gaza” a Parohiei Calea Hinovei din Protopopiatul Drobeta. Lucrarea oamenilor a fost zidirea din piatră, lemn și culoare, făcută cu ajutorul celor care au adăugat sprijinul lor la jertfa părintelui paroh Ştefan Ionuţ, pentru a zidi o casă Domnului: Primăria comunei Şimian, Secretariatul de Stat pentru Culte, Consiliul Judeţean Mehedinţi, familiile Zăman Ion şi Curelea Ana şi Ion şi, nu în ultimul rând, enoriaşii Parohiei Calea Hinovei.

După rânduieli străvechi și predanii sfinte, slujba de târnosire va fi săvârşită de un sobor de arhierei din care va face parte Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocşi din Ungaria.

Programul manifestărilor începe de la ora 8:00. În cadrul evenimentului euharistic va avea loc Sfânta Taină a Hirotoniei și instalarea noului preot paroh al Parohiei Calea Hinovei în persoana teologului Vătuiu Daniel.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!