Un nou membru titular al Academiei Române

Cristina Zamfirescu, 17 Ianuarie 2018

Prof. univ. dr. ing. Horia-Nicolai Teodorescu, cadru didactic al Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei de la Universitatea Tehnică ­„Gheorghe Asachi” din Iaşi ­(TUIASI), a devenit membru ­titular al Academiei Române. Horia-Nicolai Teodorescu este şi director al Institutului de Informatică Teoretică al filialei Iaşi a Academiei Române. În prezent predă cursurile de Microcontrolere şi microsisteme, de Electronică şi informatică medicală, iar la ­master - Fundamentele inteligenţei artificiale.

Acad. Horia-Nicolai Teodorescu a declarat, luni, potrivit Agerpres, că a primit numirea ca pe o mare onoare, dar care presupune şi un număr mare de noi îndatoriri, responsabilităţi şi activităţi în cadrul Academiei şi în afara ei.

„Poate cel mai bogat ansamblu de responsabilităţi este cel al datoriilor morale, în care membrii Academiei se implică adesea în colectiv sau anonim şi care sunt poate mai puţin vizibile. Exemple sunt participarea la colective de redactare de unor lucrări ample, precum Istoria Civilizaţiei Româneşti, aflată în lucru, participarea la editarea şi îngrijirea de reviste ale Academiei Române, participarea la diverse activităţi de jurizare ştiinţifică, la activităţi culturale şi ştiinţifice organizate sau co-organizate de Academia Romană, redactarea de puncte de vedere fundamentate, solicitate de structuri ale statului sau decise de Academie ca fiind de importanţă vitală pentru stat şi naţiune - de exemplu, problema Roşia Montana”, a declarat acad. Horia - Nicolai Teodorescu.

Contribuţiile ştiinţifice principale ale profesorului sunt în domeniile sistemelor inteligente şi inteligenţei artificiale, cu aplicaţii în special în ingineria biomedicală şi tehnologia vorbirii, dar şi în ramuri ale electronicii aplicate.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!