Un nou ministru al culturii

Gabriela Zamora, 30 Ianuarie 2018

George Ivaşcu a primit ieri aviz pozitiv în comisia parlamentară, după audierea sa pentru funcţia de ministru al culturii, după ce a obținut 16 voturi pentru şi 7 împotrivă, informează Mediafax. Propus de PSD la conducerea acestui minister, Ivașcu este actor, regizor, dar şi manager şi fondator al Teatrului Metropolis din Bucureşti, fiind un susţinător şi promotor al tinerei generaţii de creatori.

Născut pe 15 februarie 1968, în Bucureşti, George Ivaşcu a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1993, la clasa lui Gelu Colceag, şi a jucat apoi pe scenele celor mai importante teatre din Capitală şi din ţară. În 1993, a fost angajat la Teatrul de Comedie, apoi, în 1996, la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti (TNB).

Este conf. univ. dr. la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti. Ivaşcu s-a impus ca actor şi regizor, iar, în ultimii zece ani, ca manager cultural, fiind din 2007 fondatorul şi managerul Teatrului Metropolis din Bucureşti. În calitatea sa de manager cultural s-a impus ca promotor şi susţinător al tinerei generaţii de creatori, în egală măsură fiind preocupat de păstrarea memoriei artiştilor consacraţi de teatru şi film din România, iniţiind proiectul Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Bucureşti. Este, de asemenea, iniţiatorul cotidianului online de cultură Ziarul Metropolis.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!