Universitatea „Petre Andrei“ are proiecte comune cu Ordinul Cavalerilor de la Malta

16 Octombrie 2007

Universitatea „Petre Andrei“ din Iaşi (UPA) a primit vizita marchizului Basilio di Cali, Marele Maestru al Ordinului Cavalerii de la Malta - Sfântul Ioan de Ierusalim, care a vizitat Iaşul cu ocazia sărbătorilor oraşului. „La invitaţia conducerii Universităţii «Petre Andrei», vizita a fost un prilej pentru a aprofunda proiectele propuse spre derulare cu sprijinul acestui Ordin, interesat atât de opere de caritate cât şi acţiuni de dezvoltare comunitară durabilă“, conform celor precizate de Doru Tompea, decanul Facultăţii de Psihologie şi Asistenţă Socială.

Unul din proiecte vizează consolidarea Centrului Integrat de Asistenţă Socială Comunitară, cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Iaşi şi al Ordinului Cavalerilor de la Malta, precum şi cu expertiza ştiinţifică şi resursele umane de la UPA, după cum a precizat Doru Tompea.

Ordinul Cavalerii de la Malta - Sfântul Ioan de Ierusalim este implicat în proiecte academice cu Universitatea Cambridge International, proiecte la care se va asocia şi UPA. „Rezultatul asocierii noastre la proiectele Ordinului şi ale Universităţii Cambridge International va consta în accentuarea mobilităţii studenţilor în spaţiul european al educaţiei superioare“, după cum a mai menţionat Doru Tompea.

La întâlnirea de la UPA a participat şi Dorin Potolincă, Marele Prior al Europei de Est şi al României, care a remarcat faptul că „marchizul Basilio di Cali a fost foarte impresionat de amploarea sărbătorilor oraşului, precum şi de slujba care a avut loc la Catedrala mitropolitană“.

Nu în ultimul rând, Senatul UPA şi-a anunţat intenţia de a conferi titlul de Doctor Honoris Causa marchizului Basilio di Cali, Marele Maestru al Ordinului Cavalerii de la Malta - Sfântul Ioan de Ierusalim, pentru implicarea sa în activităţi universitare şi în proiecte de dezvoltare durabilă în comunitatea ieşeană. (O.R.)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!