Actualitate religioasă
Vernisajul expoziției „Ștergarul, între simbol și utilitate”

Vernisajul expoziției „Ștergarul, între simbol și utilitate”

Andrei Butu, 16 Februarie 2019

La Centrul Cultural „Dunărea de Jos” din Galați s-a desfășurat, joi, 14 februarie 2019, vernisajul expoziției tematice despre măiestria și frumusețea unor obiecte tradiționale vechi din zona Covurluiului, intitulată „Ștergarul, între simbol și utilitate”, unde vizitatorii au avut posibilitatea de a admira lucrări brodate sau cusute, precum și câteva cataloage și albume vechi ce cuprind tehnici și modalități de realizare a obiectelor tradiționale.

Manifestarea cultural-artistică și educativă a fost realizată în urma cercetărilor efectuate de specialiști din cadrul Serviciului de cercetare, conservare și valorificare a creației și tradiției populare al Centrului Cultural din Galați, derulate pe parcursul anului 2018 în mai multe localități din județul Galați. În urma acestor acțiuni, au fost selectate 120 de obiecte de proveniență populară atât din cadrul Muzeului „Hortensia Papadat Bengescu”, cât și din colecția personală a preotului Ioan Vasile, slujitor în comuna Ivești, ne-a transmis părintele Rareș Bucur, consilier eparhial.

Cei care au participat au aflat detalii despre locul, proveniența, folosința și mesajul obiectelor de utilitate casnică în satul tradițional, precum și modalitatea de realizare a acestora.

Expoziția face parte din seria activităților organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos în contextul Anului omagial al satului românesc și implicării preoților, învățătorilor și primarilor gospodari în cunoașterea și transmiterea valorilor satului românesc.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!