Victorie modestă

02 August 2007

▲ Steaua a învins o mediocră echipă campioană a Poloniei, Zaglebie Lubin, scor 1-0, în deplasare, în prima manşă a turului II preliminar al Ligii Campionilor ▲ În ciuda victoriei, Steaua s-a exprimat modest la primul meci european cu Gică Hagi pe banca tehnică ▲

Steaua Bucureşti a făcut un pas foarte important pentru calificarea în turul III preliminar al Ligii Campionilor europeni la fotbal, după ce a învins campioana Poloniei, Zaglebie Lubin, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), prin golul marcat de Dorin Goian (56).

Chiar dacă nu a făcut un joc foarte bun, Steaua a obţinut ceea ce şi-a dorit, victoria, echipa lui Gică Hagi fiind practic cu un picior în faza următoare. Steliştii au jucat ce a trebuit, iar norocul le-a surâs la o fază fixă, în urma căreia s-a decis soarta meciului.

În prima repriză, jocul dintre Steaua şi Zaglebie a fost echilibrat, cu o uşoară superioritate a posesiei pentru echipa lui Gică Hagi, care a tras şi mai mult la poartă. Ocaziile de gol, însă, au lipsit la ambele porţi, cele două echipe reuşind în cea mai mare parte să se anuleze reciproc. Pot fi menţionate şuturile lui N. Dică (2) peste poartă, Lovin (15), mingea fiind reţinută de Vaclavik, în timp ce de la polonezi Andre Nunes a prins un vole peste poartă (18), iar Wlodarczyk a tras pe lângă (27) colţul scurt. Rădoi a prins şi el un şut fără preluare, dar şi fără probleme pentru Vaclavik (31), Neaga a tras pe lângă (33), iar apoi a pătruns excelent în careu, dar a greşit şutul (38).

Steaua deschide scorul după pauză, prin Goian, care a reluat cu capul în poartă mingea centrată din corner de Dică (56): 0-1.

Zaglebie s-a avântat în atac, dar polonezii nu au fost capabili să desfacă apărarea Stelei, foarte atentă. Campioana Poloniei are apoi o ocazie în minutul 72, dar Goian îl deposedează pe Lobodzinski în careu. Cornerul lui Iwanski este reluat spre poartă de Chalbinski, dar Cernea e la post (79). Portarul stelist e atent şi la şutul lui Lobodzinski (84). Zaglebie forţează din nou pe final, are mai multe cornere, dar defensiva lui Cernea rezistă. Andre Nunes trimite mingea cu capul în bara transversală (90Â1), dar apoi emoţiile se risipesc. Un succes meritat pentru vicecampioana României, la care a debutat şi ... polonezul Pawel Golanski.

Manşa a doua va avea loc pe 8 august, la Bucureşti, de la ora 20.30.

Zaglebie Lubin - Steaua Bucureşti 0-1 (0-0)

Marcator: Dorin Goian (56).

Au evoluat echipele:

Zaglebie: Vaclavik - Bartczak, Stasiak, Arboleda, Gomes - Melo (â46 Lobodzinski), Bartczak, Iwanski, Golinski (â75 Kolendowicz) - Nunes, Wlodarczyk (â57 Chalbinski). Antrenor: Czeslaw Michniewicz.

Steaua: Cernea - Golanski (â73 Neşu), Goian, Rada, Petre Marin - Nicoliţă (â78 Bădoi), Rădoi, Lovin, Croitoru (â88 Ov. Petre) - Dică, Neaga. Antrenor: Gheorghe Hagi.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!