Educaţie
Vizite ale elevilor în universităţi

Vizite ale elevilor în universităţi

Cristina Zamfirescu, 25 Aprilie 2018

În aceste zile a avut loc prima acţiune comună de promovare a ofertei educaţionale în rândul elevilor din toată ţara, demarată de cele cinci universităţi publice din Iaşi, în colaborare cu Primăria municipiului. Sub sloganul „Iaşi, oraşul studenţiei tale. Porţi deschise la universităţile ieşene”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară şi Universitatea de Arte şi-au deschis porţile în perioada 21-25 aprilie şi au organizat evenimente şi prezentări pentru elevii interesaţi să afle cum e viaţa de student.

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI), elevii au avut prilejul de a lucra pe modele concepute la imprimante 3D, de a experimenta proiecţii VR, de a asista la experimente în tunele aerodinamice, de a învăţa cum se proiectează aplicaţii pentru telefonul mobil.

Grupurile organizate ajunse la Iaşi au putut circula gratuit prin oraş pe „traseul universitar”, cu ajutorul autobuzelor puse la dispoziţie de Primăria Iaşi.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!