Volumul „Istoria, adevărul și miturile”, lansat la Alba Iulia

Silviu Dascălu, 22 Mai 2018

Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a lansat, sâmbătă, la Sala Unirii din Alba Iulia, în cadrul Târgului de Carte „Alba Transilvana”, volumul, reeditat, „Istoria, adevărul şi miturile”, informează Agerpres.

„Cartea aceasta a fost imaginată ca o recenzie a lucrării lui Lucian Boia, «Istorie şi mit în conştiinţa românească». Citind-o, am rămas surprins de felul foarte plăcut şi ademenitor de a vorbi despre trecut. Profesorul Boia are de la Dumnezeu un talent de a povesti despre trecut sub formă eseistică, care te cucereşte. Şi dacă nu ai pregătire de istoric, poţi să-l crezi sută la sută. (...) Şi văzând cum a scris, m-am gândit să fac o recenzie, foarte politicoasă şi decentă, că eu aşa am învăţat de la profesorii mei - să mă adresez frumos, nepolemizând cu omul, ci cu ideile lui. Şi am văzut că iese o carte”, a declarat istoricul Ioan Aurel Pop.

Istoricul a menţionat că a scris ediţia a doua a cărţii după ce a constatat că profesorul Lucian Boia persistă şi scrie în continuare „fel şi fel de cărţi în care zice” că românii ardeleni nu au dorit unirea.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!