10 ani de activitate a Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj

Un articol de: Darius Echim - 09 Feb 2023

Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Români (ATCOR) Cluj împlinește în luna februarie a acestui an 10 ani de când organizează activități de tineret în Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului. Cu acest prilej, au loc mai multe evenimente dedicate celor implicați în activitățile de tineret, preoți sau mireni, tineri cu vârste cuprinse între 12 și 35 de ani. Vineri, 24 februarie şi sâmbătă, 25 februarie, tinerii sunt aşteptaţi să participe la diferite jocuri, întreceri, concerte de chitară etc.

Tot sâmbătă, 25 februarie, între orele 16:30 și 20:30, va avea loc evenimentul festiv dedicat sărbătoririi celor 10 ani de activitate a ATCOR, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, la care vor fi prezenți și vor lua cuvântul Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului, și fondatorul ATCOR, Radu Copil, alături de alţi invitați.

Tinerii prezenți la eveniment vor putea asculta cântece, vor participa la jocuri de grup, vor asculta cuvinte de învățătură despre ac­tivitățile de tineret în Biserică și voluntariatul creștin de la invitații speciali și vor asista la prezentarea unui sumar al activităților din cei 10 ani ai ATCOR, iar la final va avea loc o slujbă de Te Deum. Duminică, 26 februarie, tinerii sunt așteptați la Liturghia Tinerilor, ce va avea loc la Biserica „Schimbarea la Față” de pe bulevardul Eroilor, Cluj-Napoca.