14 ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române

Data: 28 Septembrie 2021

Joi, 30 septembrie 2021, Biserica Ortodoxă Română sărbătorește 14 ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh.

Cu acest prilej, de la ora 8:30, se va săvârși Sfânta Liturghie în Paraclisul „Sfântul Grigorie Luminătorul” al Reşedinţei Patriarhale, iar la ora 12:00, în Altarul de vară al Catedralei Patriarhale „Sfinţii Împărați Constantin și Elena”, slujba de Te Deum, ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate în viața Bisericii Ortodoxe Române şi a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în cei 14 ani de slujire patriarhală.

Din cauza actualelor condiții restrictive create de pandemie, a numărului crescând de infectări ce au inclus capitala României în „scenariul roșu”, aniversarea întronizării Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române se va desfă­șura în acest an într-un cadru restrâns, doar cu participarea Preasfințiților Episcopi-vicari din București, a membrilor Permanenței Consiliului Național Bisericesc și a membrilor Permanenței Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Persoanele care doresc să transmită mesaje de felicitare se pot adresa Cabinetului patriarhal prin e-mail (cabinet.patriarhal@patriarhia.ro), fax (0040.21.406.71.62) sau prin expediere poștală (Str. Patriarhiei nr. 2, RO-040161, sector 4, București).

Biroul de presă al Patriarhiei Române