200 de ani de la înfiinţarea învăţământului teologic arădean

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 10 Ianuarie 2022

2022 reprezintă anul bicentenarului învăţământului teo­logic arădean, adică împlinirea a 200 de ani de la înfiinţarea învăţământului teologic arădean în 1822, ilustrat astăzi de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din municipiu. Evenimentul constituie atât un moment de bucurie, cât şi unul de responsabilitate pentru trecut, prezent şi viitor, se arată pe site-ul arhiepiscopiaaradului.ro.

În acest sens, pe parcursul anului 2022, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, cu binecuvântarea Înaltprea­sfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei, va organiza o suită de evenimente academice, bisericeşti şi culturale ca semn al cinstirii aduse tuturor celor care au slujit învăţământul teologic ortodox arădean pe parcursul a 200 de ani.

Cele 24 de evenimente organizate în parteneriat cu insti­tuţii bisericeşti, academice şi de cultură din România şi de peste hotare reprezintă un omagiu adus înaintaşilor, dar şi un bun prilej de a reflec­ta asupra semnificaţiilor teologiei arădene în actuala so­cietate şi cultură.