22 de ani de la hirotonia întru Arhiereu a Preasfințitului Părinte Petroniu

Un articol de: Arhid. Ionică Torcoș - 05 Octombrie 2022

Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a sărbătorit 22 de ani de la hirotonia întru Arhiereu, sâmbătă, 1 octombrie. Ierarhul a asistat la Sfânta Liturghie, săvârşită în Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Zalău. Pr. Adrian-Ioan Onica, consilierul administrativ-bisericesc al Episcopiei Sălajului, a rostit un cuvânt de învățătură, iar la final a adresat un cuvânt de felicitare ierarhului și i-a oferit un aranjament floral.

Preasfinția Sa a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate în cei 22 de ani de misiune arhierească, precum și tuturor celor prezenți la eveniment.

Preasfințitul Episcop Petroniu s-a născut la 30 noiembrie 1965, în Târgu Mureş. În 27 iunie 2000 a fost tuns în monahism de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Andrei al Alba Iuliei, fiind închinoviat la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia. În aceeaşi zi a fost hirotesit protosinghel. În 12 septembrie 2000, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a ales Arhiereu-vicar al Episcopiei Oradiei. La 1 octombrie 2000, a fost hirotonit şi instalat ca Arhiereu-vicar al Episcopiei Oradiei. În 5 martie 2008, Sfântul Sinod l-a ales Episcop titular al Episcopiei Sălajului, iar în 13 aprilie acelaşi an a fost întronizat întâistătător al acestei eparhii, în Catedrala „Înălţarea Domnului” din Zalău.