229 de centre pentru sacrificarea mieilor
Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a publicat lista celor 229 de locaţii deschise la nivel naţional pentru sacrificările mieilor şi iezilor, locaţiile fiind sigure din punct de vedere sanitar-veterinar. Aceste centre sunt fie cele 68 de abatoare aprobate pentru activităţi de sacrificare a ovinelor, abatoarele aprobate temporar pentru sacrificarea de ovine sau cele 161 de centre de sacrificare aprobate de către DSVSA judeţene, pentru a funcţiona temporar, în perioada 23 martie-4 aprilie. În Bucureşti este deschis un centru de sacrificare la Piaţa Apărătorii Patriei, în sector 4, iar la Iaşi s-au obţinut avize temporare de sacrificare pentru Piaţa agroalimentară Tătăraşi sud, în comuna Ciurea şi localitatea Târgu Frumos. Mieii sunt sacrificaţi şi la abatoarele SC Kosarom SA şi SC Romcarn SRL.