Preafericitul Părinte Patriarh Daniel sărbătoreşte împlinirea vârstei de 65 de ani

Data: 22 Iulie 2016

Astăzi, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, sărbătoreşte împlinirea vârstei de 65 de ani. În aceste zile, Patriarhul României se află la Mănăstirea "Sfânta Maria" - Techirghiol pentru a evalua lucrările de pictură și ­reamenajare de la această vatră monahală - stavropighie patri­arhală.

Azi la biserica Mănăstirii "Sfânta Maria" - Techirghiol, ­după Sfânta Liturghie, de la ora 12:00, va fi oficiată o slujbă de Te Deum ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru împlinirile recente din viața Bisericii Ortodoxe Române, a poporului român și a Preafericitului Părinte ­Patriarh Daniel. O rugăciune de mulțumire la aniversarea zilei de naștere a Patriarhului României va fi rostită și în timpul Sfintei Liturghii oficiate la Catedrala Patriarhală.

Mesajele de felicitare cu ocazia aniversării zilei de naștere a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel (22 iulie) pot fi înmânate direct la secretariatul Reședinței Patriarhale din București sau trimise la adresa de e-mail: cabinet.patriarhal@patriarhia.ro ori la numărul de fax: 021.406.71.62.

Sărbătoarea oficială a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel este în ziua de 30 septembrie a fiecărui an, data întronizării Preafericirii Sale în demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române (30 septembrie 2007).


Biroul de presă al Patriarhiei Române