300 de ani de la zidirea bisericii din Surducu Mare, Caraș-Severin

Un articol de: Arhid. Pavel Canea,   Darius Herea - 29 Noiembrie 2021

În Duminica a 30-a după Pogorârea Duhului Sfânt, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a vizitat Parohia Surducu Mare din Protopopiatul Moldova Nouă, județul Caraș-Severin. Ierarhul a mers în această comunitate pentru a sărbători împre­ună cu părintele paroh și credincioșii de aici 300 de ani de la zidirea bisericii parohiale. Sfântul lăcaș a fost construit în anul 1721 și are hramul „Nașterea Maicii Domnului”.

Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a săvârșit cu această ocazie Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la care au participat autorități locale, copii și tineri din localitate și credincioși din această parohie. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Ca­ran­sebeșului.

Cu acest prilej, ierarhul a sfințit și o placă comemorativă confecționată pentru momentul aniversar și amplasată pe frontispiciul bisericii. La final, a acordat Diploma de ex­celență „Episcop Emilian Birdaș”, atât părintelui paroh Petru Boroica, cât și Consiliului și Adunării parohiale.