60 de copii prahoveni au vizitat Baza 90 Transport Aerian Otopeni

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 11 Septembrie 2024

La invitaţia voluntarilor Paraclisului Catedralei Naţionale, 60 de elevi din comuna prahoveană Drăgănești au vizitat vineri, 6 septembrie, Baza 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”. Excursia le-a oferit copiilor ocazia de a admira aeronavele românești și de a pătrunde în tainele aviației. Acţiunea face parte din proiectul „Ajutor pentru elevi”, derulat de voluntari, care cuprinde activități de mentorat pentru tinerii care au nevoie de o consiliere în alegerea profesiei. Vizita a inclus și un moment artistic susținut de un grup de elevi din cadrul Centrului Cultural „Ion Manu” din Otopeni, coordonat de naistul român Vasile Răducu.

Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale, ne-a oferit detalii despre această acţiune: „A fost o activitate frumoasă, una care i-a bucurat pe acești copii, deoarece au primit informații utile despre domeniul aviației pe care nu le cunoșteau. De obicei, copiii privesc avioanele și elicopterele pe cer, dar de data aceasta au avut ocazia să se urce într-un avion, să exploreze un elicopter și să afle mai multe lucruri utile despre acest domeniu fascinant și despre meseriile din aviație”.

De asemenea, părintele Mihai Iftime, slujitor la capela instituţiei militare, a menționat: „Această activitate cu siguranță va rămâne în inimile multora dintre acești copii și ne-am dori ca, pentru viitorul Forțelor Aeriene Române, măcar unul dintre ei să îndrăgească această armă”.

La finalul vizitei, voluntarii au oferit celor 60 de elevi câte un ghiozdan echipat cu rechizite pentru întregul an școlar și alte daruri.