70 de ani de la înființarea Detașamentului de Pompieri Huedin

Un articol de: Pr. Ștefăniță Elefteriu - 30 Ianuarie 2020

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a participat marţi, 28 ianuarie, la festivitățile prilejuite de sărbătorirea a 70 de ani de la înființarea Detașamentului de Pompieri Huedin. Ierarhul a săvârșit slujba Sfeș­taniei la clădirea subunității de intervenție care a fost renovată și a sfințit două plăci omagiale, una ce marchează împlinirea a 70 de ani de activitate și una care-i amintește pe toți comandanții detașa­men­tului, de la primul comandant din anul 1949, plutonierul-major Gheorghe Mircioiu, până la cel din prezent, cel de-al 13-lea coman­dant, locotenent-colonelul Flaviu Septimiu Broscoi. De asemenea, au fost binecuvântate și mașinile de in­tervenție aflate în dotarea Detașa­mentului de Pompieri Huedin, cât și cele SMURD.

A doua parte a festivităților s-a desfășurat în Piața Victoriei din centrul orașului Huedin, unde a fost intonat Imnul de stat şi a avut loc un ceremonial religios, prin săvârșirea slujbei de Te Deum de către Părintele Mitropolit Andrei şi un sobor de preoţi. Au urmat o ceremonie militară și scurte alocu­țiuni ale oficialităților județene și locale prezente la eveniment.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a primit cu această ocazie, din partea comandantului detașamentului, locotenent-colonelul Flaviu Septimiu Broscoi, o plachetă omagială ce marchează cei 70 de ani de la înființarea Deta­șamen­tului de Pompieri Huedin.