80% dintre copiii de 3-6 ani merg la grădiniţă

Data: 23 August 2013
Ministrul educaţiei, Remus Pricopie, a declarat joi, la Slatina, la Congresul Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România, că în prezent aproximativ 97% din copii cu vârste de 5 şi 6 ani sunt cuprinşi în grădiniţe, iar proporţia medie în care sunt cuprinşi în grădiniţe copii cu vârste între 3 şi 6 ani este de aproape 80%, însemnând o creştere spectaculoasă.
 
Au fost o serie de măsuri, nu luate în ultimele şapte-opt luni, pe care mai mulţi miniştri ai educaţiei le-au adoptat, care au avut ca principal obiectiv creşterea cuprinderii în învăţământul preşcolar. Numărul copiilor care astăzi sunt în grădiniţe, copii cu vârste între 3 şi 6 ani, a crescut spectaculos, de la aproximativ 45% - 47% în urmă cu câţiva ani la aproximativ 75% spre 80%, dacă facem o medie. În ce priveşte grupa de vârstă 5-6 ani, avem aproximativ 96-97% dintre copii la grădiniţe. Ceea ce este un salt extraordinar. Cu cât începem procesul de formare a copiilor la o vârstă mai mică, cu atât rezultatele se văd, a spus ministrul. 
 
La Slatina s-a desfăşurat în perioada 21-23 august al 35-lea Congres al Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România (AGIRo), la care participă aproximativ 800 de cadre didactice din ţară şi de peste hotare. (Bogdan Cronţ)