A avut loc ședinţa Adunării eparhiale a Episcopiei Severinului şi Strehaiei

Un articol de: Viorel Vlăducu - 28 Ianuarie 2017

Şedinţa Adunării eparhiale a Episcopiei Severinului şi Strehaiei adună în fiecare an clerici şi credincioşi într-o adevărată comuniune duhovnicească. Poposesc în Cetatea Severinului oameni de aproape sau de mai departe pentru a se bucura împreună de lucrarea cea bună din „Ogorul Domnului”. Ziua de joi, 26 ianuarie, a început cu Sfânta Liturghie, care i-a adunat pe toţi lângă Sfântul Potir şi a continuat cu slujba de Te Deum. Mai apoi, Sala „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Centrului eparhial a găzduit şedinţa prezidată de Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

În cuvântul de deschidere, Preasfinţia Sa a evidenţiat purtarea de grijă a lui Dumnezeu şi le-a reamintit tuturor de faptul că slujitorii şi credincioşii din Episcopia Severinului şi Strehaiei sunt chemaţi la o lucrare înaltă şi activă, aceea de a fi în slujba Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

În continuare, cei 30 de membri ai Adunării eparhiale, dintre care 20 de mireni, au analizat activitatea eparhiei mehedinţene din anul 2016, sub aspect teologic-educaţional, cultural-misionar şi social-filantropic şi au aprobat proiectele propuse pentru anul 2017.

La finalul întâlnirii, cei prezenţi au vizionat un film despre cele mai importante acţiuni ale Episcopiei Severinului din 2016.