A cincea ediție a procesiunii de Florii, la Bistrița

Un articol de: Ziarul Lumina - 19 Aprilie 2019

În municipiul Bistrița, în prezența Înaltpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, va avea loc a cincea ediție a Procesiunii de Florii, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu orele 17.00, la biserica cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi” de pe strada „A. Odobescu”.

Înaltpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului va binecuvânta ramurile de salcie, la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi”, ramurile urmând să fie oferite credincioșilor, conform pr. Emanuel Vidican, secretarul Protopopiatului Bistrița.

Procesiunea religioasă se va desfășura pe următorul traseu: str. „A. Odobescu”, Bulevardul Republicii, P-ța „Petru Rareș”, P-ța Unirii - Protopopiatul Ortodox. La biserica de la „Corona”  se va oficia, de la ora 18.00 slujba Vecerniei, după care Grupul de Copii de la Programul After School „Sfântul Stelian” din Bistrița, coordonator prof. Cristina Țurca și Ansamblul de muzică tradițională al Liceului de muzică „Tudor Jarda” Bistrița, coordonator prof. Cristina Bălan, vor susține un concert de pricesne.  

„Această manifestare duhovnicească ne aduce aminte de drumul pe care L-a parcurs Mântuitorul nostru Iisus Hristos din Betania la Ierusalim, înainte cu o săptămână de Pătimirile și Învierea Sa din morți. Înaltprea­sfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei va fi însoțit de preoți, diaconi, călugări și mulțime mare de credincioși cu ramuri de salcie în mâini”, a spus pr. Emanuel Vidican, secretarul Protopopiatului Bistrița.

Evenimentul este organizat de Protopopiatul Bistrița, alături de Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Români din cadrul protopopiatelor Bistrița, Năsăud și Beclean.